http://zaydaismail.blogspot.com/ View Blog The Journey To Zaida's Life...: Trip ke Sri kembangan
Daisypath Anniversary Years Ticker Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, August 02, 2010

Trip ke Sri kembangan

Salam...

Last weekend, bard kene keje weekend. So nak taknak aku dok umah dengan bebudak noti ni. Takla penat macam bulan bulan sebelumnya masa diorang merangkak. Now dah jalan eksyen. Jalan letak tangan kat belakang check tetiap bilik and cakap berdua. So aku ada la time nak buat lunch and kemas semua barang sepahan sebelum diorang tido. Anyway to cut it short the ahmads memang dah boring duk umah on Saturday. Aku bawak diorang outing on Sunday. Ya man me and the twins alone. Aku bawak diorang gi sri kembangan melawat umah Pesal and tini.

Sepanjang perjalanan diorang behave and nyanyi nyanyi plus they are so excited tengok lorries, tankers and the best part they can spon an aeroplane kat atas. I am so proud of my babies. So clever. Daniel and Danish has their own language becos bila Daniel kat balakang say something danish will look outside tengok lori or tanker and they talk like ape tu? Ta ta ta.. Ni ma... aku iyakan sekali diorang ngumpat aku pun aku iyakan because bila aku jawab diorang dedua gelak. last sekali sampai depan Proton factory they asleep sampai Esso IOI where pesal and Tini dah tunggu. Pesal kata kalau dia direct aku thru phone sampai mati aku tak sampai. So Tini masuk dalam kete aku.

Alah takde la susah umah nya ok. I like the house punya kaler. It is purple. They said pink. It was noicely done. And the best part their neighboor is damn cantik hahaha... ok back to the house. I like the curtain as much as Tini. Pesal kata curtain yang cangkuk tu zaman peliolitik je pakai. Ko nantikan kemunculan curtains aku nanti hahahahaha....And they have wardrobe room and kareoke room in progress! I am totally excited!

On the other hand as usual Ahmads is so into Pesal the bingai. Apsal tah. Habis satu rumah diorang check. AND ahmads suka la sangat akuarium kecik yang vass kat umah diorang. So seisi rumah sibuk mengepung mereka dari menghampirinya. Hahahaha.... Anyway congrats on the new home. It is a nice home. Bear in mind rumah sendiri besar ke kecik ke janji umah sendiri dan beli ikut kemampuan kita. Janji poket penuh and masyuk. Yang penting hutang takde heheeheh... Hutang umah ngan kete tu standard la. Kalau tak hutang BPR carik. Hehehehe. So nanti boleh la buat buka puasa kat umah baru. Minggu ni gue takde gi melaka. Acik ada la kalau diorang boleh sampai umah korang memang la dia terror banget!

After balik dari sri kembangan decided to do small shopping so balik mandikan diorang and keluar balik ke OU. Sampai OU manage to beli a few baju raya for Ahmads. GAP, Pumpkin Patch and all babies outlets are ON SALE!!!! Yes bebeh mama go crazy. Tetiba masa tengah menyusuri Treehouse shoe outlet ada satu budak perempuan cute sangat approach my stroller and so familiar. Aku try to recall anak siapa la ni. Dia pegang tangan Daniel and kiss hahah so cute and Daniel biasa ah eksyen ni tarik balik. Aku rasa dia ni tak pernah tengok budak ada tocang dua kot hehehehe suddenly Erra Fazira keluar dari outlet tu. patutlah ini Aleesya anak dia muka familiar pasal Gugu Gaga Erra kan. Cantik u ols. Daniel jual mahal? Ish Ish... Danish sebagai pemerhati malas amik port hehehehe...

Oklah ni sudah banyak ni cerita. This week aku gi Jom Heboh kat Melaka and next week puasa yehaaa.... best then raya. Shopping raya weh!!!!

p/s : Ni ada some pictures of ahmads progress...

Daniel asleep

Danish too...

what to order ma? is this good?

Labels:

4 Comments:

Blogger hartini said...

thanks zeda, dtg rumah kami.. nanti ade masa dtg lg ya gosip2.. ha..ha..

August 02, 2010 5:52 PM  
Blogger eLLe said...

alaa x bertemu kite, kitorg nak p umah abg pesal n tini sunday tu tp man demam panas lak..so baget nak pi weekend ni...nak usha langsir depa gak, sbb kami pon tgh usha2 barang umahhh..hehe..

August 04, 2010 12:35 PM  
Blogger zaida Ismail said...

Kak Tini - No worries will buy something for ya house in Bali nanti ok.

Elle - Usha la kat Fella tu dah dekat. Umah diorang meriah u ols. I like. Tak cam umah i merah pun takde. Hahahahaha ....

August 04, 2010 12:41 PM  
Blogger Masy said...

bole la ko berbesan dgn erra fazira sok, dah anak dia yg usha anak ko dulu hahahaa

August 09, 2010 11:03 AM  

Post a Comment

<< Home